Update

Hoewel het een tijdje stil is geweest, hebben wij zeker niet stil gezeten! Deze week start de vijfde ronde van dataverzameling bij scholen. Dit betekent dat ons team weer langsgaat bij middelbare scholen in heel het land om leerlingen hun mening te vragen over de democratie en de samenleving. De eerste scholen staan al ingepland in december, en vanaf begin volgend jaar zullen we grote stappen maken. De logistiek rond de dataverzameling is dit jaar in goede handen bij Carmen van Alebeek en Boris van den Berg.

Dit jaar mogen wij ook een aantal nieuwe onderzoekers in ons team verwelkomen: Sara Geven en Jaap van Slageren. Wil je meer lezen over wie zij zijn en wat ze doen, ga naar de team pagina en klik op de profielfoto’s met hyperlink. Ben je alsnog niet tevreden en heb je prangende vragen over wie wij zijn, wat wij doen of meer, mail ons dan gerust!

Verder zijn we momenteel druk bezig met de afronding van het derde jaarrapport, waarin wij de resultaten bespreken van de derdeklassers in schooljaar 2020-2021. Deze zal spoedig verschijnen. Dit schooljaar hadden scholen door heel Nederland te maken met sluitingen vanwege de covid-19 pandemie, en vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Voor de dataverzameling van het ADKS onderzoek is dat van groot belang geweest. Daarnaast hebben we wederom de steun van jongeren voor democratische kernwaarden in kaart gebracht ten opzichte van schooljaar 1 en 2. Binnenkort kan hier meer over worden gelezen in het jaarrapport 3, die op deze site zal verschijnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL