Aankomende ADKS-rapporten

Binnenkort zal het vierde ADKS-jaarrapport verschijnen. Hierin bespreken we de resultaten van ons onderzoek naar de steun voor democratische kernwaarden onder vierdeklassers in schooljaar 2021-2022. We kijken hierbij onder andere naar de ontwikkelingen over de tijd vergeleken met leerjaar 1, 2 en 3 en naar de verschillen tussen geslacht, schooltype en migratieachtergrond. Het rapport biedt daarmee inzichten die belangrijk zijn voor de staat van de democratische kernwaarden onder jongeren in Nederland.

Tevens zullen we alle scholen in onze steekproef voorzien van een rapport dat de staat en  ontwikkeling van de democratische kernwaarden onder haar leerlingen in jaar 5 in kaart brengt. De scholen kunnen hierin niet alleen de ontwikkelingen op hun school zien, maar ook bijvoorbeeld hoe hun leerlingen gemiddeld scoren ten opzichte van een fictieve vergelijkbare school. Hiermee hopen we dat scholen hun burgerschapsonderwijs kunnen bevorderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL