De vragenlijst, een pilot en scholen benaderen

Een update van het Adolescentenpanel Democratische Kernwaarden en Schoolloopbanen:

Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen en verbeteren van de vragenlijst die we komend najaar willen gaan afnemen bij de 1e klassen van een geselecteerde groep scholen. Afgelopen vrijdag mochten we onze vragenlijst voor het eerst toetsen bij jongeren van het VMBO en dat voor ons bijzonder leerzaam. Niet alleen werden hier de knelpunten duidelijk van onze vragenlijst, maar de bevlogenheid en kennis waarmee deze jongeren discussieerden over de politiek en over maatschappelijke problemen was ronduit inspirerend. De komende tijd zullen deze feedback gaan verwerken in de vragenlijst en de nieuwe versie van de vragenlijst hopelijk nogmaals voorleggen aan een andere groep jongeren.

Naast het aanpassen van de vragenlijst zijn we momenteel ook bezig om scholen te benaderen om deel te nemen aan ons onderzoek. Om een goed beeld te krijgen van de stand van zaken omtrent democratische waarden van jongeren hopen we op een hoge respons uit alle hoeken van Nederland. Momenteel hebben al een aantal scholen enthousiast toegezegd om mee te werken, maar we hopen natuurlijk op nog veel meer.

Wij gaan weer snel aan de slag. Nieuwe updates over het project volgen snel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL