Fijne feestdagen: een update

Momenteel is onze dataverzameling nog steeds in volle gang. Samen met 12 student-assistenten reizen we met onze koffers van oost naar west en van noord naar zuid om bij een enorme diversiteit aan scholen en onderwijsniveaus de vragenlijsten af te nemen.

Het is een geweldige ervaring en we komen er in de loop van de tijd ook steeds meer achter hoe bevoorrecht we zijn dat we een unieke inkijk krijgen in de verschillen en overeenkomsten tussen regio’s, scholen, klassen, onderwijsniveaus en leerlingen. De gesprekken met de schoolleiders, teamleider en docenten geven een verdiepend inzicht in de goede en problematische kanten van het burgerschapsonderwijs en het lesgeven op zich en ondertussen stromen er grote hoeveelheden data via de tablets onze kant op.

Daarnaast hebben we ook een geslaagde collegereeks georganiseerd bij ProDemos en de verslagen en podcasts daarover zullen binnenkort op deze website verschijnen. Dit jaar doen we nog 10 scholen aan en dan is het tijd voor een welverdiende vakantie, waarna we weer verdergaan met scholen bezoeken. Na de dataverzameling zullen we ons dan richten op de schoolrapporten.

Fijne feestdagen allemaal en we hebben zin in het nieuwe jaar.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL